GBS Het Nest te Wezemaal opent vandaag hun nieuw speeltoestel op de kleuterspeelplaats. De gemeente investeert hierbij 35 000 euro in een nieuw toverkasteel.

 

In GBS Het Nest te Wezemaal werd vandaag het toverkasteel officieel geopend in aanwezigheid van burgemeester Jelle Wouters en schepen van onderwijs Nele Demuynck. Ze kregen hulp van de jarigen van de week bij het doorknippen van het lint.

Vanaf vandaag kunnen de kleuters zich volledig uitleven in het tovenaarskasteel. Het vorige toestel was door de jaren heen en de barre weersomstandigheden veel van zijn glans verloren en is vervangen door een speeltuig uit duurzaam materiaal.

Met behulp van enkele ouders heeft de school de voorbereidende werken, het uitgraven van de valzone, tijdens de kerstvakantie zelf uitgevoerd, zodat vorige week kon begonnen worden aan de installatie van het speeltuig. Op het Toverkasteel met dubbele uitkijktoren worden alle motorische vaardigheden geoefend: kinderen kunnen zwieren, klimmen, glijden, kruipen, balanceren,…

Elke kleuterklas verkent vandaag het toestel met behulp van een oudere klas, zo kunnen ze rustig wennen aan de verandering op hun speelplaats. Ook zal er tijdens de eerste speelmomenten extra toezicht zijn.

“Ook buiten de schooluren zal de fantasie van de kinderen kunnen losgelaten worden tijdens het spelen op dit toestel, de naschoolse kinderopvang Ferm zit op dezelfde locatie, ” aldus schepen van onderwijs en kinderopvang, Nele Demuynck.

In het Meerjarenplan is reeds opgenomen om de komende jaren te investeren in de vergroening van de speelplaats. Voor dit nieuwe speeltuig maakte Rotselaar nu alvast 35 000 euro vrij. Dit speeltuig zal uiteraard geïntegreerd worden in de nieuwe plannen van de vergroening van de speelplaats.