GBS Het Nest bekroond met briljanten Verkeer op School-medaille

Een eer die dit schooljaar maar 38 scholen in Vlaanderen te beurt valt

 

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde GBS Het Nest uit Wezemaalmet een briljanten Verkeer op School-medaille. De school kreeg deze bekroning wegens haar toegewijde inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV 38 briljanten, 141 gouden, 237 zilveren, 641 bronzen en 19 kleutermedailles uit, goed voor 1076 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2438 in totaal, namen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar. Veel scholen zetten dus steeds meer in op veilig verkeer op school, maar GBS Het Nest behoort zeker tot de voorbeeldscholen van Vlaanderen op het vlak van verkeerseducatie.

 

Erkenning voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

GBS Het Nest is één van die scholen. Dankzij hun inzet voor veilig verkeer in de praktijk verdienen ze een briljanten medaille om aan de schoolpoort op te hangen, een digitale medaille om mee te pronken op de schoolwebsite en mooie beloningen om de verkeerswerking op school te ondersteunen.