Visie

”Vogels voelen zich veilig en thuis in hun nest. Van daaruit kunnen ze uitvliegen en de hele wereld aan.”

Onze schoolnaam vertegenwoordigt volgende kernwaarden: zorgzaam, een warme, open school, teamspirit, dynamisch, talentgericht. Een nest wordt gebouwd met materiaal uit de eigen omgeving. Het zorgt voor een warm, huiselijk gevoel waar kinderen veilig opgroeien. Onze school geeft elk kind een stevige basis en sterke vleugels. Vanuit een veilig en leerrijk nest, ontdekken we de wereld, broeden we op ideeën en hokken we samen tot een gezellige bende. Vol zelfvertrouwen, ervaring en kennis slaan onze kinderen hun vleugels uit en vliegen ze de wijde wereld tegemoet.

Een woordje over ons logo: we kozen voor een unieke vorm, omdat we vinden dat in onze school ook elk kind uniek is. Elk kind staat centraal en we willen met ons team werken aan een warme, zorgzame school. We bouwen als het ware een nest waarin kinderen mogen groot worden met hun eigen talenten en dromen. De lijnen rond de unieke vijfhoek verwijzen dan ook naar dit nest. Ze vormen 1 geheel en beschermen al wat zich binnenin bevindt. Door zorgzaam om te gaan met onze leerlingen, hopen we hen groot te laten  worden tot prachtige jongvolwassenen. Dit alles in een onderwijs dat steeds in verandering is en nieuwe impulsen krijgt.

Naast de figuur kozen we voor een duidelijk lettertype met een speels accent. Tot slot verwijst de cyaanblauwe kleur naar de lucht op een stralende dag. Ze staat symbool voor wilskracht, vertrouwen, intelligentie en oprechtheid. Krachtige waarden waar we ons als school zeker in terug kunnen vinden.